Tidal floppar - har åkt ur USA:s 700-topplista över appar

Spotify Tidal Musik
Tidal floppar - har åkt ur USA:s 700-topplista över appar

Foto: NRK P3/Flickr

Sara Lindmark

Reporter

Hiphop-giganten Jay-Z:s nylanserade musikstreamingtjänst Tidal riskerar att bli ett misslyckande.
Tjänsten har redan fallit ur listan över de 700 mest nedladdade Iphone-apparna i USA.

Musiktjänsten Tidal har lockat till sig stjärnor som Madonna och Kanye West, vilket vi var först med att berätta. Strax efter lanseringen i slutet av mars seglade Tidal högt upp på listan över USA:s 700 mest nedladdade appar för Iphone och den 31 mars låg Tidal-appen på 23:e plats, enligt statistik från mätföretaget App Annie.

Artisten Taylor Swift har varit mycket kritisk mot den gratismodell som Spotify delvis använder sig av, vilket gjorde att hon i fjol tog bort all sin musik från tjänsten.

Tidal säger sig dock ge en större del av kakan till artisterna än exempelvis Spotify och Pandora, vilket har fått sångerskan att ansluta sig till Tidal i stället.

Det verkar dock inte som att folk tycker alltför synd om varken Taylor Swift, Madonna eller de andra artister som gått över till Jay-Z:s Tidal.

Tvärtom verkar det som att uppmärksamheten kan ha gagnat de övriga musiktjänsterna och intresset kring dem verkar ha stigit. De senaste veckorna har både Pandora och Spotify legat på 20-topplistan över de appar som flest människor laddar ned och 10-topplistan över de appar som drar in mest pengar i USA, enligt App Annie. Tidal finns överhuvudtaget inte med på topp 700-listan längre.

Sajten BGR skriver också om Tidals flopp och uppger att den 20 april låg Pandora och Spotify på plats nummer 3 respektive 4 på USA:s topplista över de appar som tjänar mest pengar. 

Enligt sajten verkar Spotify och Pandora alltså ha gynnats av Tidals storslagna lansering. Spotify har exempelvis återigen lyckats slå sig in på topp 40-listan för nedladdade appar till Ipad. 

Det har det svenska bolaget inte lyckats med sedan november 2014.

LÄS MER: Nu bekräftar Tidal att högste chefen Andy Chen tvingas bort

Läs fler artiklar
LÄS MER