Niklas Adalberth och Lena Apler blir rådgivare till startupen Trine

Breakit - Niklas Adalberth och Lena Apler blir rådgivare till startupen Trine

Breakits Olle Aronsson med Sam Manaberi. Niklas Adalberth och Lena Apler i de mindre bilderna. Foto: Jonas de Lange/Press

Viviana Canoilas

Reporter

Nu backar Collector-grundaren Lena Apler och Klarna-grundaren Niklas Adalberth solenergi-startupen Trine.

Det var under Breakits utfrågning i Almedalen under parollen “Digitala tänkare” som Trine-medgrundaren Sam Manaberi avslöjade att en rad tunga techprofiler klivit in i Göteborgsbolaget som rådgivare, i ett så kallat advisory board.

“I dag lanserade vi våra första Trine-advisery board och vilka fantastiska människor som kommer att stötta oss. Vi har Palle Stenberg, vd för Nudi Jeans, Lena Apler från Collector och Niklas Adalberth från Klarna som är otroligt duktig inom fintech”, säger Sam Manaberi och tillägger fort:

“Och Lars Jacobsson för guds skull, det är min fjärde adviser! Vi har ett otroligt bra gäng."

Breakit har tidigare kunnar berätta att Lena Apler, som är grundare av Collector, gärna investerar i startups. Även Klarna-grundaren Niklas Adalberth var aktuell på Breakit när han i en lång intervju avslöjade hur mycket pengar han satsat på sin nya stifltelse Norrsken.

Efter Beakits utfråging berättade Sam Manaberi att Trine, som har skapat en crowdfunding-plattform för investeringar i energilösningar för fattiga länder så som Kenya, Uganda och Senegal, slöt ett avtal med Lena Apler och Niklas Adalberth för två veckor sedan, men valde att berätta om lanseringen i dag. 

Förutom de nya rådgivarna fick Sam Manaberi dessuom svara på en rad frågor kring bolaget, solceller och var Trine kommer att befinna sig om fem år.

“WWF (världsnaturfonden) gjorde en beräkning att 48 miljoner människor ligger inom bolagets potential reach, men det kan vara mer. Jag tror att vi goda chanser att lyckas stort", säger Sam Manaberi.

"Vi ska lyfta energifattigdomen, det finns 1,2 miljarder människor som inte har tillgång till el framför allt i utvecklingsländer. Det är för barn som sitter och studerar varje dag under fotogenlampor och inhalerar fotogen. Det motsvarar 40 cigg om dagen. "

Se hela intervjun i videoformat nedan.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER