Tidigare King-medarbetare värvas över till Universal Avenue

Breakit - Tidigare King-medarbetare värvas över till Universal Avenue

Daniel Engström, ny community-ansvarig på Universal Avenue. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Daniel Engström blir ny community-ansvarig på säljstartupen Universal Avenue.

Daniel Engström kommer senast fraÌŠn det tyska crowdsourcing­-bolaget Testbirds. Han arbetade paÌŠ deras huvudkontor i München och var marknadsansvarig för Norden. Innan dess har han bland annat arbetat som promotion-ansvarig paÌŠ King.

Nu kliver han alltså in som community-ansvarig på Universal Avenue.

Varför har du sökt dig till Universal Avenue?
“Jag tycker att Universal Avenue har en oerhört medryckande vision och befinner sig i ett väldigt spännande skede. Det är tveklöst ett av Europas mest lovande bolag. Jag är extremt imponerad av mina medarbetare och dessutom är det en öppen och uppmuntrande mentalitet som jag sällan har sett på andra bolag.”

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Jag kommer att arbeta med vaÌŠrt community av säljare, eller Brand Ambassadors som vi kallar dem. Deras roll är att sälja in digitala varumärken och produkter till småföretagare, och de är själva hjärtat i Universal Avenue. En av mina främsta uppgifter blir att se till att vi har en bra kommunikation mellan oss och de säljare som vi har i andra länder. Det kommer bland annat att ske genom sociala medier och lokala events i de olika länderna.”

Vad ser du mest fram emot paÌŠ ditt nya jobb?
“Alla personliga möten! Jag kommer att vara spindeln i nätet mellan samtliga kontor och team. Men främst mellan Universal Avenue och vaÌŠra säljare. Det är ett stort arbete för vi faÌŠr nya säljare varje dag och alla har olika bakgrund. Jag ser fram emot att lära känna allihop och engagera och inspirera dem.”

-----------------------------------
Fakta Daniel Engström:

AÌŠlder: 30 år.

Familj: “Flickvän och en enögd fransk bulldog som heter Gulliver.”

Bor: Kungholmen, Stockholm.

Intressen: “Musik, film och fiske. Jag är en enkel man.”

Favoritapp: Slack.

Varför är det din favoritapp?: “Med Slack är det rena barnleken att haÌŠlla kontakt med mina vänner, familj och kollegor. Dessutom har appen gjort att jag knappt faÌŠr naÌŠgra mejl längre. SaÌŠ himla gött.”

Berätta naÌŠgot om dig som inte saÌŠ maÌŠnga vet om: “Jag är en jäkel paÌŠ laÌŠttexter. En kompis kallar mig för ‘Berghagen’. När det är dags för allsaÌŠng vill jag gärna ligga ‘lite före’ i versen. Allt för att de runt omkring inte ska riskera att sjunga fel när det sen är dags naÌŠgra sekunder senare.”

Läs fler artiklar
LÄS MER