Apple Music kan sluka Jay-Z:s bolag - förhandlingar pågår

Spotify Tidal Apple Music
Apple Music kan sluka Jay-Z:s bolag - förhandlingar pågår

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Techjätten är intresserad av musiktjänsten Tidal.

Det är den ansedda affärstidningen Wall Street Journal som på sin sajt rapporterar om den potentiella storaffären. Vi på Breakit har tidigare avslöjat att rapstjärnan Jay-Z, som äger Tidal, är på jakt efter en köpare av sin musiktjänst.

Tidigare har svenska Spotify pekats ut som en möjlig köpare men nu tycks alltså techjätten Apple istället ligga närmast en affär.

Enligt Wall Street Journal är det främst Tidals starka band till världsstjärnor som Madonna och Kanye West som gjort att Apple överväger ett bud. 

Men förhandlingarna kan fortfarande stranda, framhåller affärssajten, och dessutom förnekar en talesperson från Tidal att några samtal alls pågår.

Jay-Z köpte i mars 2015 ut svenska Aspiro från Stockholmsbörsen i en affär värd motsvarande 465 miljoner kronor. I Aspiro fanns då varumärket Tidal och Jay-Z knöt därefter till sig 19 världsartister, däribland Madonna och Kanye West, och gjorde dem till minoritetsägare. Men verskamheten har inte lyft ekonomiskt och bolaget har drabbats av flera chefsavhopp.

Enligt bolaget själva har Tidal idag drygt 3 miljioner betalande användare. Det kan jämföras med Apple Music som har 15 miljoner betalande och Spotify som har över 30 miljoner betalande användare.

Läs fler artiklar
LÄS MER