Uppgifter: Klarna-grundaren på väg att sälja hela sin aktiepost

Klarna
Uppgifter: Klarna-grundaren på väg att sälja hela sin aktiepost

Niklas Adalberth. Foto: Pressbild/Klarna.

Sara Lindmark

Reporter

Först lämnade Niklas Adalberth sin operativa roll inom Klarna. Nu bjuder han enligt uppgifter till Svd ut sina aktier för 2,6 miljarder kronor.

Det var i höstas som Niklas Adalberth beslutade sig för att lämna rollen som vice vd för betalbolaget Klarna som han var med och grundade 2005. Han valde dock att stanna i styrelsen och meddelade att han inte tänkte sälja sin andel i företaget.

Nu verkar han ha ändrat sig. Enligt Svd, som hänvisar till flera av varandra oberoende källor, är Klarna-grundaren på väg att sälja sin aktiepost för 2,6 miljarder kronor. 

Själv vill Niklas Adalberth varken bekräfta eller dementera uppgifterna utan svarar tvetydigt:

“Jag tror stenhårt på Klarna och att det är en otroligt bra aktie för mig att behålla, säger han till Svd.

På frågan om det inte stämmer att han tänker sälja svarar han:

“Nja, det sa jag inte. Jag har inga kommentarer på den frågan”.

Enligt nyhetssajten har flera investerare kontaktats för att köpa aktieposten på 13 procent men hittills ska ingen ha nappat. En affär skulle innebära nytt värderingsrekord på 20 miljarder för Klarna.

I slutet av förra året investerade Skandia i betalbolaget och köpte aktier för 200 miljoner kronor. Sommaren 2015 köpte också tre riskkapitalbolag, Northzone, Wellington och Wellcome Trust, 3,5 procent av aktierna i bolaget för runt 680 miljoner kronor. 

Det är ingen vild spekulation att dessa parter fått frågan om att köpa grundarens aktiepost.

Läs fler artiklar
LÄS MER