Så mycket semester tar svenska techentreprenörer i sommar

Natural CyclesTessin

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

Reporter

Ko-kurs, backpacking i Albanien och orientering. Breakit har tagit reda på vad 9 startupgrundare gör på sin semester – och hur länge de är borta från kontoret.

Anna Abelin, medgrundare sociala forskarplattformen Loredge:

"Oj, semester, det är lite svårt att beräkna, men jag tror att det blir typ två veckor. Då vi har en smyglansering i början av hösten kommer vi ha fullt upp fram tills dess. Men jag har redan haft en vecka och då var jag på ko-kurs, där vi lärde oss att mjölka kor – jätteroligt!"

Ted Valentin, internet-entreprenör och grundare Knackeriet:

"Jag tar sex veckor och ska mest vara på landet med familj och barn".

Elina Berglund Scherwitzl, medgrundare fertilitetsappen Natural Cycles:

"Vi tar två veckors semester i sommar och spenderar en vecka i Italien och en vecka i Frankrike. Detta är lite lyx då vi vanligtvis bara tar en veckas semester, men vi har nu en liten dotter och förskolan stänger".

Jonas Björkman, vd och medgrundare crowdfundingplattformen Tessin:

"Jag kommer att vara ledig i 2-3 veckor i juli och passar på att sticka på en solsäker semester på Sardinen. Helt ledig är man dock aldrig när man driver en tech-startup, så laptopen får följa med, även om dåligt wifi brukar vara den bästa anledningen till att kollegorna får täcka upp för en."

 

Jeanette Steijer, dietist och medgrundare Belly balance:

"Jag ska vara ledig två veckor i sommar och är på väg till USA nu. Där ska jag vara helledig. Resten av sommaren ska jag vara lite ledig och jobba om vartannat – kombinerar á la egen företagare!"

 

Johnny Warström, grundare Mentimeter:

"Jag tar nog tre veckor i sommar. I två veckor ska jag backpacka i Albanien med min flickvän och så blir det en vecka på Burning man i USA."

Sofia Antonsson, vd och medgrundare Belly balance:

"Jag är föräldraledig på deltid, men kommer att vara helt ledig från jobb under tre veckor. Dock blir det lite jobb då också eftersom det är svårt att helt logga ut. Under dessa veckor är jag i en stuga i skärgården!"

Stefan Lundell, medgrundare Breakit:

"Jag ska vara ledig totalt fyra veckor. Efter Almedalen stannar jag kvar på Gotland ett tag och laddar inför sommarens höjdpunkt - O-ringen i orientering. Dessvärre har jag dragit på mig ett diskbråck så jag lär inte precis toppa resultatlistan där. Jag avslutar sommaren med en vecka i Turkiet - all inclusive!"

Karl Andersson, medgrundare och vd på Matsmart.se:

"Jag tar med mig familjen till Barcelona i två veckor."

 

Hanna Harge, vd och medgrundare Schoolido:

“I sommar blir det ett par veckor semester på Korsika för min del, jag har med mig jobbet också, men tänkte ta 10 dagar helt frånkopplad med vandring och naturupplevelser”.

 

Läs mer