Truecaller tar nästa steg mot vinst - letar toppchef till Indien

Breakit - Truecaller tar nästa steg mot vinst - letar toppchef till Indien

Truecallers Nami Zarringhalam och Alan Mamedi

Johanna Ekström

Reporter

Truecaller har lyckats växa snabbt i Indien - mycket tack vare att appen blockerar telefonförsäljare. Nu ska bolaget självt börja kränga på allvar, genom att rekrytera en säljchef till Indien.

I en intervju med Breakit i oktober förra året berättade Truecallers vd Alan Mamedi att ambitionen är att bolaget ska gå med vinst under 2016 - även om tillväxt fortfarande kommer vara det primära fokuset.

”Ambitionen är att gå med vinst nästa år. Vi kommer rulla ut nya tjänster som vi kommer tjäna en del pengar på”, sade han då.  

Några månader senare kunde Breakit avslöja att en femtedel av personalstyrkan hos bolaget, som ligger bakom världens största telefonboksapp, sades upp.

Enligt källor till Breakit berodde det på att Truecallers planerade kapitalanskaffning under förra sommaren inte gått så bra som planerat.

Enligt Techcrunch hade bolaget planerat att ta in 865 miljoner kronor, till en värdering på cirka 9 miljarder kronor. Något som inte gick vägen.

Men under våren har Truecaller återigen anställt ny personal, bland annat ingenjörer och utvecklare.

Och nu ser det ut som bolaget växlar upp takten mot intäkter ytterligare i och med att man letar efter en "VP of sales" som ska leda bolagets säljteam i Indien. Uppdraget blir enligt en annons på hemsidan bland annat att förstärka relationerna med annonsörer.

Det är en del i Truecallers strategi om att på allvar börja kapitalisera på de 250 miljoner användarna genom att börja visa annonser för dem. Att det är till Indien som bolaget vill ha en ny säljchef är inte heller konstigt med tanke på att runt hälften av bolagets användare finns i landet.

Enligt Truecaller sker det dagligen 140 miljoner samtal genom appen och bolaget har byggt upp en databas med 2,2 miljarder telefonnummer.

Breakit har sökt Truecaller för en kommentar, utan resultat.

Läs fler artiklar
LÄS MER