Peppster vill trimma elitidrottarna – tar in miljoner i såddrunda

Breakit - Peppster vill trimma elitidrottarna – tar in miljoner i såddrunda

Fredrik Carlén är själv triatlet. FOTO: Pressbild.

Erik Wisterberg

Reporter

Peppster – appen som ska få elitidrottare att prestera bättre – sjösätts med nya miljoner i kassan.

Behövs ännu en träningsapp kan den kritiske fråga sig. Från vintersportmeckat Åre kommer träningstjänsten Peppster, som menar att det finns en lucka på marknaden.

Det som skiljer Peppster från många existerande alternativ är målgruppen. Löftet är att Peppster ska ge professionell träningsplanering. resultatloggning och analys för seriösa atleter. 

Tjänsten finns i tre versioner, som spänner från helt gratis till premiumversionen som kostar 499 kronor i månaden. Målgruppen är professionella tränare, elitidrottare och elitmotionärer.

Nu har bolaget, grundat av bland andra Fredrik Carlén som tidigare grundat webbyrån Noc, plockat in 2,2 miljoner kronor i en såddrunda. Almi invest och ett antal privata investerare står bakom finansieringen.

Tjänsten, som finns som app och desktopversion, lanserades skarpt för en vecka sedan 

”Peppsters största konkurrent idag är Excel och papper och penna – det här är en bransch som är under digitalisering för att förbättra resultat och effektivitet. Peppster har ett långsiktigt hållbart tänk och ett starkt team som vi tror har stora möjligheter att lyckas” säger Kristofer Öhman, investeringsrådgivare på Almi invest, i ett pressmeddelande. 

Läs fler artiklar
LÄS MER