Sök

Oskar Burman går in i Coffee Stain Studios styrelse

Coffee Stain StudiosRovio

T.h: Oskar Burman med Coffee stain studios get Pilgor

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Den förre Sverige-chefen för Rovio ska nu hjälpa till att lyfta studion bakom den galna geten.

Skövdebolaget Coffee Stain Studios har gått från 14 miljoner kronor i omsättning till över 100 miljoner på två år. Det är tack vare succéspelet Goat Simulator, som låter spelaren styra en get i en urflippad värld.

För att fortsätta växa tar bolaget nu in extern expertis i styrelsen. Oskar Burman som nyligen slutade som Sverige-chefen på Rovio, bolaget bakom Angry birds, tar nu plats i styrelsen.

“Jag har känt Anton (Westberg) ett tag och varit jätteimponerad av den resan de har gjort. Nu känner de att de skulle vilja ha in någon som är lite mer gråhårig och har varit med och byggt några bolag”, säger Oskar Burman.

Vad kommer du att tillföra till bolaget?

“Jag har varit med och byggt upp ganska många spelstudior vid det här laget och jobbat både med premiumspel och free-to-play. Jag kan bidra med erfarenhet kring att bygga team, utveckla studion och arbeta med personal”, säger Oskar Burman.

Även Anton Westberg, vd och medgrundare av Coffee stain studios, verkar väldigt nöjd med nyrekryteringen.

“När vi startade för sex år sedan var vi bara ett gäng kompisar som just hade slutat på högskolan. Nu känns det som att det är dags att få en lite mer ordentlig styrelse med lite mer extern expertis”, säger han.

Läs mer