Här är Spotifys nya ägare - hela listan avslöjad

Spotify
Här är Spotifys nya ägare - hela listan avslöjad

FOTO: TT/Lars Pehrson

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Sky News publicerar hela ägarlistan i jätteemissionen.

En rad framstående globala investerare är på väg att investera stora summor i den svenska musikstreamingtjänsten Spotify.

Redan för en dryg vecka sedan avslöjade Wall Street Journals källor att Spotify är nära att ta in runt 3,5 miljarder kronor från bland annat Goldman Sachs och Abu Dhabis förmögenhetsfond. Idag presenterar brittiska Sky News ytterligare uppgifter och hela listan med investerare.

Förutom befintliga investerare som Goldman Sachs, GSV och Technology Crossover Ventures, ska även välkända hedgefonden Lansdowne skjuta till pengar. Lansdowne är en av Londons äldsta och mest kända hedgefonder. Firman satsade bland annat framgångsrikt på bankaktier i spåren av finanskrisen.

Andra finansiärer är Baillie Gifford, DE Shaw, Discovery Capital Management, Halcyon Asset Management, Northzone, PSAM, Rinkelberg Capital och Senvest Capital, enligt källor till Sky News. Personerna säger samtidigt att förhandlingarna inte är helt slutförda vilket innebär att någon av investerarna kan falla bort på slutet.

Något som få kanske känner till är att även Coca-Cola är en av investerarna i Spotify då bolaget köpte en minoritetspost 2013. Det är dock oklart om Coca-Cola deltar i den nu aktuella finansieringsrundan.

Finansieringsrundan blir Spotifys sjunde sedan starten 2008 och förväntas stängas under de närmsta veckorna. Värderingen sägs ligga på runt 8,4 miljarder dollar, nästan 74 miljarder kronor.

Spotify meddelade i januari att deras musiktjänst används av 60 miljoner användare, varav 15 miljoner betalar 9,99 dollar per månad för den reklamfria versionen.

Finwire/Breakit

Läs fler artiklar
LÄS MER