Michael Thunell kliver in som ny Sverigechef på Garantibil

Garantibil På nytt jobb
Michael Thunell kliver in som ny Sverigechef på Garantibil

Michael Thunell, ny Sverigechef på Garantibil. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Garantibil, som är en marknadsplats för begagnade bilar, plockar in Michael Thunell som Sverigechef.

Vi kunde för en ungefär en månad sedan rapportera att Garantibil fick in närmare 40 miljoner kronor i en finansieringsrunda. Nu växlar bolaget upp genom att rekrytera Michael Thunell som ny Sverigechef.

Michael Thunell kommer senast från Apoex där han under 2,5 års tid var med och byggde upp deras B2B-verksamhet mot tandläkare, läkare och veterinärer. Innan dess var han på McKinsey som konsult.

“Det var ett väldigt intressant jobb då jag studsade världen runt och ställdes inför många utmanande problemlösningar".

Precis som att till exempel Airbnb inte äger några bostäder och Uber inte äger några taxibilar, så äger Garantibil inte några bilar. Enligt Michael Thunell är Garantibil en helt ny typ av spelare på marknaden och han är övertygad om att tjänsten kan bidra med massor till branschen.

“Till exempel skapar vi transparens i den viktiga, men svåra, köp- och säljprocess som ett begagnat bilköp är. Vi vill vara en pålitlig och transparent plattform för privatpersoner. Vi vill hjälpa kunderna så att affären blir så säker och smidig som möjligt”, säger han.

För att åstadkomma detta har Garantibil en partnerbaserad modell som ger dem en betydligt lägre kostnad än en traditionell bilhandlare.

Varför valde du att börja på Garantibil?
"Jag fick det här erbjudandet och kunde inte tacka nej. Att få chansen att komma in i ett tidigt skede till en hungrig organisation känns väldigt spännande".

Vad ser du mest fram emot i din nya tjänst?:
"Att jobba tätt ihop med teamet och ta oss an de spännande utmaningar som vi nu måste lösa. Nu ska vi vidareutveckla vår modell för hur man köper och säljer begagnade bilar. Kundupplevelsen är allt och innefattar allt från tester, försäkringar och garantier".

--------------

Fakta Michael Thunell:

Ålder: 31 år.

Familj: Sambo Emmy.

Bor: Stockholm.

Intressen: Segling och skidåkning.

Favoritapp: Headspace.

Varför är det din favoritapp?: “Det är ett bra sätt att ta en paus under dagen".

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag är galen i all indisk mat".

Läs fler artiklar
LÄS MER