Svenska kvittoappen Kwick ska hjälpa Europa att parkera

Kwick
Svenska kvittoappen Kwick ska hjälpa Europa att parkera

Grundaren till Kwick, Rickard Holmén. Foto: TT / Press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Kwick ska fixa digitala kvitton åt två av de största parkeringsföretagen i Europa. Det handlar om Apcoa och Q-Park, båda med mångmiljardomsättning.

Det svenska fintech-bolaget Kwick har tagit fram en tjänst som digitaliserar hela flödet för kvitton.

Det gör det möjligt för Kwicks kunder att till exempel åka taxi, betala med kort - och få kvittot skickat direkt in i företagets bokföringssystem.

Sedan tidigare använder till exempel Nordeas anställda tjänsten för att automatiskt redovisa kvitton från Taxi Stockholm.

Nu har Kwick, som tidigare hette ET Network, fått in ett gäng nya storkunder. Det handlar om parkeringsföretagen Apcoa, Q-park och Easypark. 

“Vi har noterat att parkering är en del av vardagen för många företagare och tjänstemän. Det är en stor källa till att kvitton produceras, tillsammans med resekvitton och representation. Så vi tog kontakt med några av de största parkeringsföretagen i Europa och på den vägen är det”, säger Kwicks vd Rickard Holmén.

Apcoa (tidigare Europark) är ett av Europas största parkeringsföretag med en omsättning på över 6 miljarder kronor. 

Q-Park har i sin tur en omsättning på 1 miljard kronor och svenska Easypark landade förra året på cirka 200 miljoner kronor, enligt bolaget.

"Det känns extremt kul att de äntligen är i gång och integrerade med Kwick. Alla de här parterna sitter i rätt komplicerade system med automater, bommar och så vidare. Så tar det en hel del tid att integrera lösningen, men nu är det klart", säger Rickard Holmén.

Kwick tog förra året in riskkapital från finansmannen Staffan Persson och WM-data-grundaren Thord Wilkne. Bolagets mål är att bli en central infrastruktur för kvitton i Norden.

"Vi har märkt att våra kvittopartners har direktiv från sina styrelser om att digitalisera sin verksamhet. Det är en tydlig trend bland alla vi träffar. De vill väldigt gärna använda vår lösning, och vi jobbar nu med att stötta dem på rätt sätt för att komma i gång så snabbt som möjligt", säger Rickard Holmén.

Transparens: Staffan Persson är också investerare i Breakit

Läs fler artiklar
LÄS MER