Veckopengen tar in de yngsta, och kanske tyngsta, rådgivarna

Veckopengen tar in de yngsta, och kanske tyngsta, rådgivarna

Veckopengens nya rådgivare. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Sparappen Veckopengen tar in ny rådgivargrupp. Tio barn i åldrarna 7-15 år ska vara med och bestämma över bolagets utveckling.

Veckopengen är appen som vill hjälpa barn att lära sig att hantera sina egna pengar, i stället för att föräldrarna betalar allt för dem. Appen lanserades i mars 2015 och har idag drygt 65.000 användare.

Barnrådet kommer månadsvis att träffa bolagets ledning för att testa appen, bestämma design och dela med sig av sina åsikter.

“Barn är underskattade. De är kreativa, ambitiösa och betydligt mer kompetenta än vad vi vuxna tror. Med vårt barnråd vill vi låta barnen bestämma och faktiskt få sin röst hörd i vuxenvärlden”, säger Veckopengens grundare Philip Haglund.

Felix, 12 år, är en av medlemmarna i barnrådet.

“Det är kul att få vara med och bestämma. Vi är ett roligt gäng, och jag tycker det är kul att vi fått visitkort och lite klistermärken”, säger han.

Enligt Felix har barnen redan kommit med konkreta förslag på förändringar i appen.

“Vi vill vi ha pengaljud när vi har fått pengar, och en översikt över alla överföringar till spargrisen. Det kommer vi få ut redan i nästa versionen. Sen vill vi ha en chattfunktion så att mamma kan säga till när det är dags för middag. Om inte Philip Haglund och de andra fixar det så kommer vi faktiskt bli lite arga, för de har sagt att vi ska bestämma", säger Felix.

Arbetet med att utveckla tjänsten sker tillsammans med Klarnas ordförande Eva Cederbalk, som har lång erfarenhet från bankvärlden.

Veckopengen tog tidigare i år in riskkapital bland andra fotbollsspelaren Tobias Hysén och affärsängeln Johan Qviberg.

Läs fler artiklar
LÄS MER