Jennifer Lawrence får huvudroll i drama om startupen Theranos

Theranos
Jennifer Lawrence får huvudroll i drama om startupen Theranos

Jennifer Lawrence i ny huvudroll. FOTO: TT/AP

Sofia Honungsmåne

Reporter

Regissören Adam McKay, som gjorde finanskrisen mer begriplig i filmen The Big Short, tar sig nu an filmatiseringen om blodprovs-startupen Theranos.

I huvudrollen som grundare Elizabeth Holmes kommer vi att få se den tidigare Oscarsvinnaren Jennifer Lawrence. Det skriver Deadline.com.

Theranos är blodprovs-startupen som grundades 2003 av Elizabeth Holmes. Hon hävdade från starten att Theranos lösning för att ta, och analysera, blodprover var revolutionerande.

Många trodde på henne och Silicon Valleys investerare fick snabbt dollartecken i ögonen med tanke på produktens kommersiella potential.

Men säg den glädje som varar. Nu pågår istället en utredning mot bolaget bland annat vad gäller misstankar om felaktiga testresultat. Dessutom riskerar bolaget totalt verksamhetsförbud på grund av missförhållanden vid ett labb i Kalifornien, enligt en rapport från den statliga hälsoorganisationen Centers for Medicare och Medicaid Services.

Mitt i all denna turbulens har Elizabeth Holmes eget kommersiella värde rasat markant. Forbes har tidigare värderat hennes tillgångar till 4,5 miljarder dollar tack vare att hon äger 50 procent av Theranos. Nu uppskattar Forbes förmögenhetsbedömare att det värdet är i princip utraderat.

Elizabeth Holmes och hennes kompanjoner hävdar att det inte ligger någon som helst sanning i misstankarna, och att de samarbetar med myndigheterna för att reda ut alla frågetecken.

Läs fler artiklar
LÄS MER