Truecaller får in tungviktare som rådgivare och ägare

Truecaller Atomico
Truecaller får in tungviktare som rådgivare och ägare

Arun Sarin, ny rådgivare och investerare i Truecaller. Foto: Livemint

Sofia Honungsmåne

Reporter

Den tidigare Vodafone-chefen Arun Sarin kliver in med kapital i den svenska telefonboksappen - och blir rådgivare.

Det är indiska The economic times som avslöjar att Arun Sarin blir rådgivare till Truecaller och dessutom blir en av bolagets aktieägare.

Telefonboksappen grundades 2009 av Alan Mamedi och Nami Zarringhalam. Bolagets huvudsakliga investerare är riskkapitaljättarna Sequoia, Atomico och Kleiner Perkins Caufield Byers.

Den nya rådgivaren Arun Sarin föddes i Indien, har en examen i metallurgi-teknik från Indian Institute of Technology i Kharagpur och en MBA från Haas School of Business vid University of California.

Arun Sarin kommer att fokusera på att ge stöd och råd när det gäller Truecallers övergripande strategi. Han berättar att han ser en stor potential för bolaget att bli en viktig del i ett större ekosystem.

“Att veta vem det är som ringer upp dig, är enormt viktig information för alla som har en telefon. Truecaller ger sina kunder den informationen”, säger Arun Sarin till The Economic Times.

Alan Mamedi, grundare och vd på Truecaller uttryckte i ett uttalande idag hur mycket det betyder för bolaget att få in Arun Sarin som rådgivare:
“Han kommer att tillföra en tydlig strategisk riktning vid en tid då marknaden går igenom en enorm förändring.”

Alan Mamedi berättar också att Truecaller de senaste åren har vuxit exponentiellt, både vad gäller affären och användarbasen.
“Dessutom har vi fått till samarbeten med företag som Sequoia, Atomico och Kleiner Perkins Caufield Byers, som har visat sin tilltro till oss genom både investeringar och styrelseuppdrag.”

Arun Sarin sitter även i styrelsen i Cisco Systems, Ola Cabs, Charles Schwab och Blackhawk Networks.

Läs fler artiklar
LÄS MER