Slack drar in 1,3 miljarder kronor – men behöver inte pengarna

Slack
Slack drar in 1,3 miljarder kronor – men behöver inte pengarna

Grundaren Stewart Butterfield Foto: Kris Krüg/flickr

Breakit

Mjukvarubolaget Slack Technologies har dragit in 160 miljoner dollar, motsvarande 1,3 miljarder kronor, under en ny finansieringsrunda, rapporterar Techcrunch.

I Slack Technologies investeringsrunda deltog nya såväl som befintliga investerare. Horizons Ventures, Digital Sky Technologies, Index Ventures, Spark Capital och Institutional Venture Partners tillhörde den förstnämnda skaran.

Slack är en plattform för intern jobbkommunikation som ger möjlighet att skicka
meddelanden, upprätta privata chattgrupper samt ger sökbarhet i allt material. Tjänsten har idag 750.000 dagliga användare.

Bland de som sedan tidigare valt att bidra med finansiering återfanns denna gång bland annat Accel Partners, Andreessen Horowitz och Google Ventures.

Enligt bolagets grundare Stewart Butterfield tänker man inte göra något med pengarna. Bolaget har inte ens hunnit påbörja att spendera de 120 miljoner dollar som det drog in i oktober förra året. Enda anledningen till varför man då valde att genomföra en ny runda var för att det är möjligt.

"Jag har varit i branschen i 20 år och detta är den bästa tiden att dra in pengar sedan jag började arbeta. Det vore oansvarigt för oss att inte ta 160 miljoner dollar just nu på den värderingen”, säger Butterfield.

Slack Technologies har i och med den senaste rundan dragit in totalt 340 miljoner dollar i kapital, vilket gör att bolaget nu värderas till 2,8 miljarder dollar.

Läs fler artiklar
LÄS MER