Deezer säljer podd-plattform – efter mindre än två år

Deezer Stitcher
Deezer säljer podd-plattform – efter mindre än två år

Deezers vd Hans-Holger Albrecht. Foto: AP Photo/Richard Vogel/Press.

Erik Wisterberg

Reporter

Deezer köpte upp podd-appen Stitcher hösten 2014. Nu säljs plattformen för 37,5 miljoner kronor.

Stitcher, den andra största appen för podcasts för Iphone vid sidan av Apples egen tjänst, köptes upp av Spotify-konkurrenten Deezer i oktober 2014.

Spotify har sedan dess satsat hårt på att addera poddar till sitt utbud. Nu står det klart att Deezer väljer att släppa Stitcher.

Enligt Hollywood Reporter betalar E.W. Scripps 4,5 miljoner dollar, motsvarande 37,5 miljoner kronor, för tjänsten. 

Hur mycket Deezer betalade för appen 2014 är inte känt. 

Stitcher ska nu införlivas i Midroll, en podcastproducent och ett annonsnätverk som E.W. Scripps köpte upp förra sommaren.

Deezer verkar aktivt ha sökt en köpare till Stitcher. Erik Diehn som är affärsutvecklingschef på Midroll, berättar för Hollywood Reporter att förvärvet gjordes "något opportunistiskt" efter att bolaget fått nys om att Stitcher var till salu. 

Sedan tidigare driver Midroll poddnätverket Howl, som lanserades med löftet om att bli ett ”Netflix för podcasts”. 

”Det kommer att ta lite tid att klura ut hur Howl och Stitcher ska fungera tillsammans”, säger Erik Diehn till Hollywood reporter. 

Som Breakit tidigare har berättat satsar Deezer bland annat på live-strömmad forboll i kampen om användarnas gunst. Deezer gick nyligen ut med siffror som visade en stark användartillväxt i Sverige – dock avslöjade bolaget inte i reda tal hur många användare man faktiskt har. 

Läs fler artiklar
LÄS MER