Gelato plockar toppchef från Klarna - ska leda expansionen

Klarna Gelato
Gelato plockar toppchef från Klarna - ska leda expansionen

Carl Lindberg. Foto: Press.

Johanna Ekström

Reporter

Tryckeristartupen Gelato rekryterar Carl Lindberg från Klarna - och lanserar tjänsten i Asien och Latinamerika.

Breakit har tidigare berättat historien bakom tryckeristartupen Gelato och grundaren Henrik Müller-Hansen.

Nu står det klart att bolaget, som vill digitalisera och koppla ihop tryckeribranschen globalt, rekryterar en toppchef från betalbolaget Klarna.

Carl Lindberg var under sina fyra år på Klarna bland annat delaktig i bolagets expansion utomlands, och nu blir han ansvarig för Gelatos globala försäljningsarbete.

“Klarna är ett fantastiskt företag, framförallt lär man sig otroligt mycket där. Under min tid på Klarna gick bolaget från 5 till 18 marknader”.

“Hos Gelato såg jag att det fanns samma typ av potential. Att få möjlighet att göra samma resa igen med ett nytt företag, och att få applicera allt det jag lärt mig på Klarna kändes motiverande”, säger han.

Idag finns Gelato i Europa, Kanada, Australien och USA. Under året kommer tjänsten även att lanseras i Asien och Latinamerika.

Ett första steg för Carl Lindberg blir att bygga upp säljorganisationen genom att rekrytera personal till bolagets kontor som finns i Stockholm, Oslo, Lund, Kiev och Tallin.

“Vi har en kraftig expansion framför oss. Dels kommer vi fokusera mycket på vår B2B-produkt som lanserades nyligen, och det kommer krävas en hel del folk till den globala expansionen”, säger han.

Förra året omsatte bolaget enligt egna uppgifter 270 miljoner kronor och för 2016 väntas omsättningen hamna på 450 miljoner kronor.

Läs mer

Bambuser var spekulant på Hero – som sedan Klarna köpte upp i stället

Försäljningschef lämnar Klarna – går till Resurs

Paynova gillar grälet mellan Klarna och Qliro – ser möjligheter

Läs fler artiklar
LÄS MER