Techchefer startar nätverk för att hjälpa fler kvinnor till toppen

Women for leaders
Techchefer startar nätverk för att hjälpa fler kvinnor till toppen

Eva Ekedahl och Jeanna Rutherhill startar nätverket Women for leaders. Foto: Petra Kyllerman

Johanna Ekström

Reporter

De har själva varit chefer på Google och IDG - nu vill Jeanna Rutherhill och Eva Ekedahl hjälpa andra kvinnor att nå ledande roller.

Jeanna Rutherhill har en bakgrund som försäljningschef på Google och har varit vd på digitalbyrån Ziggy Creative Colony.

Nu startar hon och Eva Ekedahl, grundare av Karriärpodden och tidigare chef på IDG samt vd på Kvadrat Management, ett nytt bolag som ska hjälpa kvinnor i karriären.

Med Women for leaders är målet att få fler kvinnor att söka sig till ledande positioner, och att öka andelen kvinnor i företagens ledningar och styrelser.

“Under min tid som vd på Ziggy, och även på Google, tyckte jag att det saknades ett informellt, modernt nätverk för kvinnor att få stöd, pepp och inspiration från, som kändes öppet och välkomnande".

"Samtidigt känner jag så många duktiga och engagerande kvinnor i ledande positioner som gärna vill dela med sig av sina erfarenheter. Det fanns ett tomrum att fylla”, säger Jeanna Rutherhill i ett uttalande.

Women for leaders har två olika inriktningar, ett nätverk “Wfl freemium network” där kvinnliga ledare delar med sig som mentorer till kvinnor som vill utvecklas i karriären.

Nästa vår startas också ett program som riktar sig till kvinnor som redan har en ledarposition "Wfl Premium leadership program". Women for leaders undersöker samarbete med Hyper island.

“Det är skräddarsytt för att stärka kvinnors självförtroende och utveckla deras färdigheter som ledare. Vi börjar med ett bootcamp på varmare breddgrader där vi varvar föreläsningar och workshops med träning och mindfulness. Sen pågår programmet under ett år med såväl individuell coaching som mentor under hela programmet”, säger Jeanna Rutherhill.

Läs fler artiklar
LÄS MER