Spotifys stora födelsedagsfirande – har bokat hela Tele2 Arena

Spotify Breakits podcast
Spotifys stora födelsedagsfirande – har bokat hela Tele2 Arena

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Spotify firar 10 år som bolag – och gör det med dunder och brak. Musikbolaget, med 1500 anställda världen över, har den här veckan flugit in alla sina anställda till Stockholm för att ta del av festligheterna, som bland annat inkluderar konserter, båtturer, chokladprovningar – och en intern fotbollsturnering på Tele2 Arena i Stockholm.

”Celebration X”

Så kallar det svenska succébolaget Spotify sitt storslagna 10-årsfirande som under torsdagen och fredagen går av stapeln i Stockholm. 

Enligt uppgifter till Breakit ska musikbolaget, som nyligen fyllde på sin kassa med nya miljardbelopp, ha flugit in alla sina anställda till Stockholm för att ta del av firandet. Exakta hur många anställda det rör sig om är oklart, men det bör vara närmare 1000 personer.

Bolaget har bland annat stora kontor i städer som New York och San Francisco.

Väl på plats i Stockholm har Spotify bäddat för en en storslagen fest. Förutom heldagar med spelningar, båtturer, seminarier och chokladprovningar ska Spotify, enligt uppgifter till Breakit, ha bokat en av Sveriges största arenor, Tele2 Arena.

På arenan, som till vardags är hem för klubbar som Hammarby IF och Djurgårdens IF, kommer en intern fotbollsturnering att genomföras. 

Inledningsvis gjorde uppgifterna gällande att Friends Arena i Solna var platsen för turneringen (vilket hade varit extra lämpligt med tanke på att grundaren Daniel Ek är AIK:are), men baserat på bilder från Twitter verkar Spotify ha fått nöja sig med den något mindre arenan.

Att fotbollsturneringen kommer att förvandlas till en konsert är även en lågoddsare.

I veckans avsnitt av Breakits podcast kommenterar Stefan Lundell och Jon Mauno Pettersson nyheten vidare.

"Spontant känns det lite som en säljsignal på Spotify när lägger ned en massa miljoner på sådana här tillställningar", säger Stefan Lundell.

Lyssna på avsnittet här.

Breakit har sökt Spotify.

Läs fler artiklar
LÄS MER