Sök

Jörgen Lantto: “Jag tycker inte att styrelsen har fattat rätt beslut”

Fingerprint

Jörgen Lantto. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Nu talar Jörgen Lantto ut om petningen som vd för succébolaget Fingerprint Cards.

På torsdagsmorgonen stod det klart att Jörgen Lantto byts ut som vd för Fingerprins Cards. Istället ersätts han av Christian Fredriksson, idag vd för finländska F-Secure.

För Dagens industri berättar nu Lantto själv om styrelsens beslut att sparka honom.

“Jag fick indikationer om det här tidigare i maj, men det slutgiltiga beslutet har väl fattats ganska nyligen. Jag blev överraskad, och jag tycker inte att styrelsen har fattat rätt beslut. Jag var beredd att köra bolaget vidare, och det har ju gått bra för oss", säger han till Di.

Christian Fredriksson kommer att ta över den 1 augusti och därefter kommer Jörgen Lantto att finnas tillgänglig för eventuell hjälp till och med den sista november. Därefter lämnar han bolaget helt.

Han har tackat nej till erbjudandet att fortsätta i en annan roll inom bolaget.

“Man måste inse att om någon annan tar över så är det bättre att han tar det fulla ansvaret. Det blir inte bra om jag ska vara någon slags skugga över honom. Några styrelseuppdrag har det aldrig pratats om.”

På frågan om det finns något som Jörgen Lantto kunnat göra annorlunda svarar han:

“Jag kommer inte på någonting, siffrorna talar sitt tydliga språk. Jag är glad att det har gått så bra för bolaget och att jag har bidragit till glada och tacksamma aktieägare. Jag lämnar ett väldigt starkt bolag, och jag känner inte att jag ångrar någonting.”

Läs mer