Rapport: Internets tillväxtboom är över - hon har förklaringen

Trender

Mary Meeker. Foto: Forbes.com

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Nya överraskande siffror från Internetgurun Mary Meeker.

Mary Meeker, partner på riskkapitalfirman Kleiner Perkins Caufield & Byers, anses vara en av techvärldens skarpaste hjärnor. Hennes researchrapporter får alltid stort genomslag - och nu är hennes senaste alster ute för läsning.

Hon har blivit smått legendarisk för sina årliga sammanställningar om internettrender och utveckling inom tech-området. Rapporten tar upp allt från trender inom finansiering och klimatfrågor till tech-jättar och banbrytande uppfinningar. Breakit har sammanfattat det viktigaste av hennes tankar men om du vill läsa hela rapporten finns den också här. 

  • Tillväxten i antalet internet-användare har i princip avstannat helt, slår Mary Meeker fast i sin rapport. Nu har drygt 3 miljarder människor över hela världen, tillgång till internet. Det betyder att 42 procent av världens befolkning nu är uppkopplade. 
  • Den svaga tillväxten på internet förklarar hon med att den globala tillväxten generellt, mätt i BNP, hackar. Under sex av de senaste åtta åren har den globala BNP-tillväxten legat under 20-årssnittet. 
  • Användartillväxten ligger dock kvar på 9 procent, precis som förra året. Den marknad som ökar stadigt är den indiska.
  • Andriod tar marknadsandelar, trots ett sjunkande genomsnittligt försäljningsspris.
  • Videovisningarna ökar explotionsartat med Facebook Live och Snapchat i spetsen som draghästar.
  • Olika typer av meddelandefunktioner växer snabbt och domineras av Facebook och WeChat.

Läs mer