Johan Carlström: ”Vd-bytet sker för att säkerställa tillväxt”

Fingerprint Cards
Johan Carlström: ”Vd-bytet sker för att säkerställa tillväxt”

Johan Carlström Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/TT

Erik Wisterberg

Reporter

Enligt källor till Breakit har storägaren Johan Carlström varit drivande i vd-skiftet på Fingerprint. Uppgifter som han nu själv tar avstånd från.

Klockan sju på torsdagsmorgonen kom beskedet. Börsraketen Fingerprints vd Jörgen Lantto petas. 

Enligt Breakits källor tvingas han bort, något som senare bekräftades av Fingerpints nytillträdda styrelseordförande Jan Wäreby. För SvD uppger Jan Wäreby att Jörgen Lantto får sparken. 

Breakits källor uppger vidare att Johan Carlström, tidigare vd för Fingerprint och storägare i bolaget, är den som har varit drivande bakom vd-bytet. 

Det förnekar han dock själv.

"Det stämmer ej", skriver han i ett sms till Breakit.

Johan Carlström uppger att Fingerprints styrelse står bakom petningen, men att han själv har hållits informerad under processen. 

”Styrelsen har drivit en sedvanlig rekryteringsprocess vilket de sedvanligt har förankrat hos bolagets huvudägare”, uppger Johan Carlström för Breakit. 

Bakgrunden till vd-bytet, som enligt Breakits källor har planerats under en tid, är att Fingerprint vill ha en ny ledare som kan säkra tillväxten. 

”Jörgen Lantto har gjort ett fantastiskt jobb som vd, men för att säkerställa fortsatt stark tillväxt så har styrelsen fattat detta beslut”, säger Johan Carlström.

Läs fler artiklar
LÄS MER