Jörgen Lantto tvingas bort från Fingerprint - ny vd utsedd idag

Fingerprint Cards
Jörgen Lantto tvingas bort från Fingerprint - ny vd utsedd idag

Breakit

Källor till Breakit uppger att storägaren Johan Carlström ligger bakom petningen.

Beskedet att Jörgen Lantto byts ut som vd för succébolaget Fingerprint Cards slog ned som en bomb tidigt på torsdagsmorgonen. Men enligt uppgift till Breakit har vd-bytet legat i korten sedan någon månad tillbaka. Källor till Breakit uppger att det är Fingerprint Cards storägare Johan Carlström som varit drivande bakom förändringen på vd-posten.

Nu tar istället Christian Fredriksson, idag vd för finländska F-Secure, över som högsta chef för Fingerprint Cards. Nuvarande vd Jörgen Lantto kvarstår som vd fram till dess Christian Fredrikson tillträder

I ett pressmeddelande skriver Fingerprint Cards att bolagets snabba tillväxt från ett litet bolag till ett av börsens 30 största bolag ”ställer nya krav både på styrelse och ledning och det är också en orsak till att styrelsen nu utser en ny vd”.

"Christian Fredrikson har lång erfarenhet från de nya marknader vi vill bredda oss mot, samtidigt som han även har en djup förankring i digitalisering och mobila uppkopplingar. Vi anser att han har den kompetens som krävs för att utveckla FPC in i framtiden", säger styrelseordföranden Jan Wäreby i en kommentar

Christian Fredriksson kommenterar sitt nya jobb så här: 

"Jag känner mig hedrad och glad över att få ansluta mig till FPC och få möjligheten att leda bolagets starka team. Det är fantastiskt att se vad FPC har åstadkommit och jag ser fram emot att tillsammans med teamet, stärka bolaget ytterligare”.

En presskonferens kommer att hållas vid 9-tiden.

Läs fler artiklar
LÄS MER