Brevlådan Kivra får in 50 miljoner från H&M-chef och Wallenberg

Kivra
Brevlådan Kivra får in 50 miljoner från H&M-chef och Wallenberg

Pressbild

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Den digitala brevlådan Kivra tar in 50 miljoner kronor från Karl-Johan Perssons investmentbolag 41an Invest och FAM, Wallenbergstiftelsernas helägda ägarbolag.

Den digitala brevlådan Kivra, som tidigare har backats upp med cirka 90 miljoner kronor från bland annat H&M:s vd och storägare Karl-Johan Persson och familjen Wallenbergs stiftelse FAM, har stängt en ny finansieringsrunda.

Bolagets största ägare 41an Invest (Karl-Johan Persson och Stefan Krooks gemensamma investeringsbolag) och FAM (Wallenbergstiftelsernas helägda ägarbolag) går tillsammans in med ytterligare 50 miljoner kronor i bolaget.

Kivra värderas till 400 miljoner kronor i affären.

”Som VD på Kivra är jag oerhört glad över den medvind vi har nu och den leveranskapacitet som organisationen uppvisar varje vecka. Vi får också ett oerhört stöd av våra ägare och jag är väldigt glad och tacksam över det fantastiska partnerskap som uppstått med FAM sedan de kom in som ägare för 2,5 år sedan”, säger Stefan Krook i en kommentar.

Sammantaget har Kivra efter denna emission tagit in hela 147 miljoner kronor. De största ägarna är idag 41an Invest med 54 procent av aktierna och FAM med 33 procent. Bland övriga ägare återfinns främst övrig styrelse och personal.

Prestigeprojektet Kivra är idag Sveriges mest använda digitala postlåda, och har idag över 600.000 användare som tar emot digital post från till exempel banker och myndigheter.

Bland kunderna återfinns dessutom en rad andra tungviktare, däribland Resurs Bank, Ikano Kort, Bixia, Shell, Naturskyddsföreningen, Vattenfall och Försäkringskassan.

Omsättningsmässigt har det däremot gått desto trögare för bolaget. 2014 omsatte bolaget en dryg miljon, med ett negativt rörelseresultat på 16,5 miljoner kronor.

"Vi har ju sagt att vi ska ta sju förlustår i det här bolaget", har Stefan krook tidigare kommenterat på Breakit.

Grundaren Stefan Krook, som tidigare startat ip-telefonibolaget Glocalnet och elbolaget Godel, driver tillsammans med Karl-Johan Persson det gemensamma investmentbolaget 41an Invest.

Tillsammans har de även investerat i logistikplattformen Budbee, matsajten Mathem samt det smarta kortet Fidesmo.

Läs fler artiklar
LÄS MER