Paradox får 20000 nya ägare - fondjätte går in med 60 miljoner

Paradox Interactive
Paradox får 20000 nya ägare - fondjätte går in med 60 miljoner

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Nya uppgifter på tisdagsmorgonen från den svenska spelsuccén inför börsnoteringen.

Klockan nio på tisdagsmorgonen inleds handeln i Paradox på Stockholmsbörsens First North-lista. Intresset är stort och redan nu står det klart att bolaget kommer få hela 20.000 nya aktieägare.

“Jag är väldigt nöjd med det stora intresset som visats för Paradox under listningsprocessen – från fans, anställda och andra med ett långsiktigt intresse av vårt bolag. Listningen kommer ge oss än bättre förutsättningar att fortsätta vår lönsamma resa samt genomföra vår strategi att fördjupa oss inom våra spelnischer, bredda vår tekniska plattform och expandera utanför våra huvudmarknader för att skapa en bättre närvaro på områden där våra fans är”, säger Paradox vd och storägare Fredrik Wester.

I förra veckan avslöjades att den kinesiska techjätten Tencent köper 5 procent av aktierna i Paradox och nu meddelas att bolaget fått in en ny tung storägare. Det är fondjätten Swedbank Robur som investerar cirka 60 miljoner kronor och därmed får 1,7 procent av kapitalet i bolaget.

Priset i Erbjudandet fastställdes till 33 kronor per aktie motsvarande en värdering på Bolaget om 3 485 miljoner kronor. Fredrik Wester och Spiltan kommer att fortsätta vara långsiktiga huvudägare för Paradox med 33,3 % respektive 30,5 % av aktierna i Bolaget.

“Det stora intresset för vårt bolag är ett kvitto på sättet vi bedriver vår verksamhet och det hårda arbete som alla våra anställda lagt ner för att utveckla och få ut spännande spel till våra fans runt om i världen. Jag välkomnar alla nya aktieägare i vårt bolag och ser fram emot att ha med dem på vår kommande resa", säger Håkan Sjunnesson, styrelseordförande i Paradox i en kommentar.

Läs fler artiklar
LÄS MER