Ödesdatumet för Schibsteds Hemnet-affär flyttas fram

Ödesdatumet för Schibsteds Hemnet-affär flyttas fram

Schibsteds koncernchef Rolv-Erik Ryssdal.

Erik Wisterberg

Reporter

Schibsteds Hemnet-köp hårdgranskas. Nu ger Konkurrensverket mediejätten mer tid.

Breakit har tidigare berättat om att Konkurrensverket förbereder en stämning, där myndigheten yrkar på ett förbud mot Schibsteds planerade köp av bostadssajten Hemnet. 

Dokumentet, som har skickats till Schibsted-ägda Blocket och Hemnet, hålls hemligt med hänvisning till att Konkurrensverket menar att stämningsansökan klassas som ”arbetsmaterial”. Konkurrensverket har avslagit Breakits begäran att få ta del av dokumentet.

Sannolikt handlar dock Konkurrensverkets invändningar om att Schibsted äger Blocket Bostad. Lösningen, att lägga ut driften av Blocket Bostad på Bovision, verkar inte godtas.

Konkurrensverket har ännu inte bestämt om myndigheten ska gå till domstol eller inte. Schibsted tittar nu på ”kommersiellt gångbara eftergifter” som kan rädda affären. 

Di Digital rapporterar nu att Konkurrensverket ger Schibsted mer tid. Ödesdatumet för Hemnet-affären flyttas fram en månad, från 9 juni till 8 juli. 

”Vi har en diskussion med Schibsted. Det som diskuteras är om det finns något sätt att lösa problemen vi sett med affären. Vi behöver mer tid för de diskussionerna”, säger Per Karlsson, chefsjurist på Konkurrensverket, till Di Digital.

Läs fler artiklar
LÄS MER