Google blir operatör, Paypal gör Apple-motdrag och Tinder börjar med annonser

Facebook Google
Google blir operatör, Paypal gör Apple-motdrag och Tinder börjar med annonser

FOTO: MANU FERNANDEZ/TT

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Breakits sammanfattar några av de viktigaste nyheterna från techindustrin.

Tinder är i gång med betaltjänsten

Den omåttligt populära dejtingappen Tinder ska börja visa annonser för användarna i slutet av månaden. Dessutom lanseras en plustjänst med extrafunktioner samt möjlighet att slippa se annonserna, skriver Wall Street Journal. Tinder Plus kommer att kosta 10 dollar i månaden eller motsvarande i de flesta länder.

Google blir internetoperatör

Sökjättens ledning säger sig ha tröttnat på bristen på innovation bland stora traditionella teleoperatörer. Google tycker att det hämmar möjligheten att växa i till exempel utvecklingsländer.

Därför ska bolaget lansera en egen operatörsverksamhet för mobilt internet, i början i mindre skala i USA. Det sa företagets produktchef Sundar Pichai på mobilmässan i Barcelona på måndagen, rapporterar bland andra Financial Times.

...och Zuckerberg vill vara med

"Visst", svarade på Facebooks vd Mark Zuckerberg på frågan om han vill samarbeta med Google i arbetet med att sprida internet till fler på jorden. Han påminde dock om att initiativ som Googles Project Loonsannolikt inte är den viktigaste lösningen.

"90 procent av världens befolkningen nås redan av ett nätverk. Det är visserligen sexigt att prata om satelliter men det riktiga jobbet görs här (på mobilmässan)", sa han enligt Techcrunch.

Paypal gör storaffär

Den amerikanska betaljätten Paypal köper bolaget Paydiant, som ligger bakom en teknisk plattform för betalningar med mobilen hos stora detaljhandelskedjor i USA. Det kan tolkas som ett motdrag mot Apples betaltjänst Apple Pay, skriver Recode.

Läs fler artiklar
LÄS MER