Netflix går som tåget – mer än 60 miljoner kunder

Netflix går som tåget – mer än 60 miljoner kunder

TT/Paul Sakuma, File

Breakit

Nytt starkt kvartal för tv-tjänsten Netflix – som inte räds HBO:s framfart.

Den digitala videoströmningstjänsten Netflix har nu mer än 40 miljoner abonnenter i USA och mer än 20 miljoner internationellt. Totalt ökade antalet nya kunder med rekordhöga 4,9 miljoner under årets första kvartal (4,0), vilket var högre än bolagets prognos på 4,1 miljoner. 

I USA steg antalet nya kunder med 2,3 miljoner, klart högre än väntade 1,8 miljoner. Internationellt uppgick ökningen till 2,6 miljoner. Här hade man räknat med en ökning på 2,25 miljoner.

Därmed uppgår det totala antalet abonnenter nu till 62,3 miljoner.

När det kommer till den finansiella biten levererade bolaget en vinst per aktie på 0,38 dollar efter utspädning för det första kvartalet (0,86). Resultatet påverkades negativt av valutarelaterade transaktionsförluster. Exklusive för dessa förluster hade vinsten per aktie varit istället 0,77 dollar, jämfört med bolagets prognos på 0,60 dollar och det faktiska utfallet på 0,38 dollar, meddelar bolaget.

Omsättningen uppgick till 1,57 miljarder dollar (1,27). Rörelseresultatet var 97,4 miljoner (97,5).

I ett uttalande skriver Netflix vd Reed Hastings:
"Som vi har sagt tidigare så är Netflix och HBO inte substitut för varandra, givet att vi har olika innehåll."

"Vi tror att båda kommer att vara framgångsrika på marknaden, med tanke på faktumet att HBO har fortsatt att växa globalt och inrikes, precis som vi som har växt snabbt de senaste fem åren."

Tongångarna är dock avsevärt ödmjukare nu än tidigare, då Reed Hastings bland annat har skämtat om att HBO är deras "bitch".

Breakit/Finwire

Läs fler artiklar
LÄS MER