ENT-chefen Maria Wiss hoppar av – efter mindre än ett år på posten

TV4
ENT-chefen Maria Wiss hoppar av – efter mindre än ett år på posten

Maria Wiss har slutat på TV4-gruppen. FOTO: TV4/pressbild.

Erik Wisterberg

Reporter

Hon skulle leda TV4:s digitala storsatsning på Youtube-generationen.
Men Maria Wiss har i tysthet lämnat chefstjänsten på TV4:s talangnätverk ENT, kan Breakit avslöja.

Maria Wiss värvades till TV4 från ärkerivalen Kanal 5 redan 2012. Då inledde TV4 sin digitala storsatsning på att bygga upp ett eget talangnätverk med stjärnor i sociala medier fick hon ansvaret att leda offensiven. 

Efter sommaren klev Maria Wiss på som chef för ENT – ett jobb som hon enligt ENT:s sajt fortfarande har

Men Maria Wiss har i tysthet lämnat ENT, kan Breakit berätta. 

”Det var inget lätt beslut, men jag fick en chans och ett erbjudande som var så spännande att jag inte kunde tacka nej”, säger hon till Breakit. 

Hon slutade den sista april, och har nu lämnat mediebranschen helt. Sedan början av maj är Maria Wiss nordisk vd för marknadsundersökningsbolaget Survey sampling international. 

Totalt blev det knappt tio månader på chefsjobbet för ENT.

”Vi har byggt en bra plattform att stå på och lyckats rekrytera fina talanger att jobba med. Det finns mycket att vara stolt över”, säger Maria Wiss om sin tid på ENT.

Hur ser du på att ENT är så mycket mindre än konkurrenter som United Screens och Splay på Youtube?

”Det var en bild som media målade upp, men vi har inte sett oss som en direkt konkurrent till United Screens, som ju också är delägt av Bonnier. Jag såg oss hellre som en konkurrent till andra talangnätverk”. 

Tills en ny chef för ENT har presenterats är Carola Lundell, TV4-gruppens affärsområdeschef, tillfälligt ansvarig. Därmed har ENT stått utan ordinarie chef i snart en månad. 

Carola Lundell uppger för Breakit att hon har en färdig ersättare till Maria Wiss, men att hon i nuläget är förhindrad från att berätta vem det är.

Läs fler artiklar
LÄS MER