Marcus Jacobsson slutar på Oriflame - satsar allt på Tipser

Tipser

Marcus Jabobsson, Tipser. Foto: Olle Aronsson

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Marcus Jacobsson säger ajöss till tryggheten som toppchef på börsnoterade Oriflame. Han ska i stället satsa helhjärtat på startupen Tipser. “Det har varit många sömnlösa nätter”, säger han.

Att säga upp sig och starta eget är en dröm för många - men också en stor risk. En som nu tar steget är Marcus Jacobsson.

Han har precis hoppat av det fasta, och välbetalda, jobbet som Skandinavien-chef på sminkjätten Oriflame.

"Det har alltid varit min dröm att bli entreprenör, att bygga något eget. Samtidigt har jag haft en rolig karriär med Oriflame så därför har det dröjt”, säger Marcus Jacobsson.

Orsaken till att han nu hoppar på startuptåget är att bolaget Tipser, som han var med och grundade redan 2011, nu har tagit fart på allvar. Tipser hjälper publicister med att bygga in webbshoppar på sajterna så att läsarna kan köpa de prylar som syns i bild.

“När vi startade var vi för tidiga. Men nu finns det en väldig iver hos publicisterna, som är sugna på att testa alternativa lösningar. Vår tjänst ger dem betydligt högre intäkter än vanliga bannerannonser”, säger Tipser-grundaren.

Han har hela tiden funnits med Tipser som delägare och styrelseordförande - men inte riktigt vågat ta steget fullt ut förrän nu.

“Det var många sömnlösa nätter innan jag bestämde mig. Jag har ju fru och barn och en massa lån hos banken. Den gyllene buren, där du har vant dig vid trygghet och en hög lön, är livsfarlig. Men jag skulle inte kunna se mig själv i spegeln i framtiden om jag inte tog chansen nu”, säger Marcus Jacobsson.

Din bror Kristian Jacobsson har ju också sagt upp sig för att driva en startup?, blir det tävling nu i familjen?

“Haha, ja, absolut!”.

Läs mer