Tung förlust när Starbreeze fortsätter att storsatsa på VR

Breakit - Tung förlust när Starbreeze fortsätter att storsatsa på VR

Pressbild från Starbreeze kommande spel Dead by daylight.

Jonas de Lange

Reporter

Spelstudion gör en rörelseförlust på 4 miljoner kronor, visar ny kvartalsrapport.

På onsdagen släpptes det svenska spelbolaget Starbreeze kvartalsrapport för första kvartalet 2016. Den visar samma sjunkande trend som den föregående rapporten.

Under perioden omsatte bolaget 40 miljoner kronor och gjorde en rörelseförlust på 4 miljoner kronor. Under samma period 2015 gjorde bolaget ett rörelseresultat på nästan 14 miljoner kronor. Efter skatt gjorde bolaget en förlust på 14 miljoner kronor under första kvartalet 2016.

Det är ett tungt slag för spelstudion som gjorde en vinst på 23 miljoner kronor under sitt förra räkenskapsår som gick från juli 2015 till december 2015.

Den främsta anledningen är att försäljningen av bolagets stora kassako, Payday-serien, av naturliga skäl minskar över tid. Samtidigt är bolaget fortfarande inne i en fas där stora resurser läggs på att investera i nya produkter, särskilt inom virtual reality.

Bland annat VR-brillorna StarVR, som man nu mer har ett samarbete med datorjätten Acer om. Vi har även kunnat rapportera om att bolaget har satsat 6 miljoner kronor på VR-spelet Elementerra.

Läs fler artiklar
LÄS MER