Lena Apler: Startups i Göteborg måste bli bättre på att skryta

Breakit - Lena Apler: Startups i Göteborg måste bli bättre på att skryta

Lena Apler. Foto: Jonas de Lange.

Jonas de Lange

Reporter

Göteborgs superängel ger sin syn på hur staden ska komma ikapp Stockholm.

Lena Apler, grundare av Collector och affärsängel, var huvudnumret när Startup Grind arrangerades på Chalmers i Göteborg på tisdagskvällen.

På frågan om vad Göteborgs startupscen behöver var svaret tydligt.

“Vi behöver någonstans där alla bolag samlas. Det är jättebra att G-lab21 finns och Connect väst men vi måste bli bättre på att komma närmare varandra. Stockholm har en helt annan arena för det”, sade hon från scenen.

När Breakit pratar med henne efteråt förklarar hon att det handlar mycket om att bolagen syns för lite för varandra.

“Jag tror väldigt mycket på att stötta den här typen av event och hela Gbg tech week. Det handlar om att man måste tro så mycket på sitt företag att man vågar berätta om det”, säger Lena Apler.

Ett problem som har lyfts fram av andra är bristen på kapital på den svenska västkusten. Förra veckan berättade till exempel Hjalmar Winbladh att investerarna i Stockholm har en tendens att stanna i just Stockholm.

Lena Apler menar dock att kapitalproblemet är tätt ihopkopplat med den bristande öppenheten i Göteborg.

“Det finns mer kapital i gömmorna här än man tror. Men det måste också lockas fram. Jag hoppas verkligen att det dyker upp fler investerare nu under Gbg tech week. Men scenen måste bli lite mer synlig. Man får ha event och använda sig av lite pukor och trummor”, säger Lena Apler.

Läs fler artiklar
LÄS MER