Breakit - Säkerhetsbolaget Zeifie siktar på att ta in 4 miljoner kronor
Michaela Holtz, medgrundare av Zeifie Pressbild: Zeifie/Björn Mattisson

Säkerhetsbolaget Zeifie siktar på att ta in 4 miljoner kronor

Johanna Ekström
Johanna Ekström
18 maj 2016, kl 10:03

"Vi har en aggressiv plan för nya lanseringar de kommande åren", säger vd Michaela Holtz

Johanna Ekström
Johanna Ekström
18 maj 2016, kl 10:03

Breakit har tidigare skrivit om säkerhetsappen Zeifie som låter användaren larma personer i närheten som också har appen.

Genom en koppling till Facebook väljer appen ut vilka personer som ska larmas till platsen, som vänner eller vänners vänner. Även personer i frivilligorganisationer på stan larmas.

Idén fick Refreezes (bolaget bakom appen) medgrundare Michaela Holtz, när hon började med självförsvar och hörde hur kvinnor pratade om att de borde skaffa överfallslarm.

Appen lanserades i juni förra året och nu tar bolaget in 4 miljoner kronor i kapital genom en nyemission, till en värdering av 13,5 miljoner kronor - förutsatt att kapitalet kommer in.

Totalt omfattar nyemissionen 22,75 procent av aktierna i bolaget.

Rundan är öppen fram till den 17 juni eller till dess den blir fulltecknad, till hjälp inför nyemission och värdering har Zeifie finska investeraren Innovestor, som även går in med en summa i bolaget.

”Den här nyemissionen möjliggör en fortsatt utrullning av nya produkter och tjänster på Zeifie-plattformen. Vi har en aggressiv plan för nya lanseringar de kommande åren. Med Innovestor som partner och nya aktieägare ser jag fram emot ett fortsatt högt tempo”, säger Michaela Holtz i ett uttalande.

Läs mer om:

Supporters

Läs fler artiklar
Läs nästa artikel