Sting vill starta ny spelinkubator – börjar samarbeta med speljättar

Sting vill starta ny spelinkubator – börjar samarbeta med speljättar

Programmet leds av Jana Karlikova och Jonas Lindqvist.

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

King, Mojang, Paradox, Starbreeze – det finns mängder av framgångsrika spelbolag med rötterna i Sverige. Nu vill inkubatorn Sting hitta och hjälpa morgondagens spelstjärnor att växa.

Den startup-inriktade inkubatorn Stockholm Innovation & Growth, mer känt som Sting, har beslutat sig för att inleda en satsning på vad som kan komma att bli en renodlad spelinkubator. 

Satsningen går under namnet Sting Test Drive Game och beskrivs som ett ”nationellt entreprenörsprogram med målet att få fram fler spelrelaterade företag.”

Så här säger Pär Hedberg, grundare och vd på Sting, om satsningen: 

”Test Drive Game är vårt första steg i en satsning på att utveckla en riktigt vass spelinkubator i Stockholm. Vi har förankrat detta noga hos de ledande spelföretagen och känner en stark uppbackning från hela branschen. Till spelinkubatorn kommer vi också bygga upp en investeringsverksamhet för de som vill investera i spelföretag i tidiga skeden”, säger han.

Förutom Sting själva backas initiativet upp av en rad välkända bolag från spelbranschen. Bland annat Dice, Future Games, Paradox, Goodbye Kansas, London Venture Partners och Resolution Games.

Inledningsvis rör det sig däremot inte om någon renodlad inkubator, utan beskrivs snarare som ett startup-program inriktat mot unga spelbolag. Totalt rör det sig om sju workshops med 10-12 deltagande team.

”Workshopparna kommer att hållas hos våra partners och gästas av de största profilerna inom den svenska och även den brittiska spelindustrin”, säger Jana Karlikova, projektledare för Sting Test Drive Game samt aktiv i spelinkubatorn Stugan.

”Ansökan är öppen för alla som vill starta ett företag inom spelindustrin.”

Enligt Sting är planen att den kompletta spelinkubatorn öppnas "runt årsskiftet 2016/2017.”

Ansökningar till programmet görs via Stings hemsida.

Läs fler artiklar
LÄS MER