Springworks tar jurist från Google: “Ska växa explosionsartat”

Breakit - Springworks tar jurist från Google: “Ska växa explosionsartat”

Maria Alm, ny chefsjurist på Springworks. Foto: Mattias Hamrén

Sofia Honungsmåne

Reporter

Springworks är ett Internet of things-företag som vill göra din gamla bil smart och ge dig tillgång till tjänster som förenklar bilägandet, såsom bättre och billigare försäkring, service och wifi. Nu har bolaget rekryterat Maria Alm som ny chefsjurist.

Maria Alm kommer senast från en tjänst som jurist på Google. Där jobbade hon främst med frågor om hantering av personuppgifter, rätten att bli glömd, marknadsföring och produktlanseringar för den nordiska marknaden.

“Innan det arbetade jag på Time Advokatbyrå med rådgivning inom liknande frågor”, berättar Maria Alm. Men nu är det alltså Springworks som gäller för henne.

Varför har du sökt dig till Springworks?
När jag erbjöds möjligheten att bygga upp företagets juridiska avdelning från grunden så kunde jag bara inte tacka nej. Den första produkten baserad på vår ‘connected car’-plattform, Telia Sense, kommer att släppas av Telia under 2016. Som jurist är det fantastiskt roligt att få komma in så tidigt i ett företag och vara med vid den första lanseringen. Marknaden kring uppkopplade bilar förväntas växa explosionsartat de närmaste åren och det väcker så klart en hel del juridiska frågor. Jag vill vara med i den diskussionen. Dessutom är det ett roligt team att jobba ihop med!”

Vad ska du göra i din nya tjänst?
Springworks har som mål att vara en av de ledande aktörerna inom ‘connected cars’. Min uppgift är att se till att vi ligger i framkant även inom den juridik som är kopplad till ‘connected cars’ och uppfyller de höga krav och förväntningar som ställs på integritet och säkerhet.”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
Att få nörda ner mig i ‘connected cars’ och vara med och leda utvecklingen framåt! Jag ser också väldigt mycket fram emot att få vara med på den resan som Springworks har påbörjat och se hur Telia Sense tas emot av konsumenterna när den släpps senare i år.”

-----------------------

Fakta Maria Alm:

Ålder: 30 år.

Familj: Ja.

Bor: Stockholm.

Intressen: “Jag är basist och en av arrangörerna bakom ‘Öland Roots’”

Favoritapp: Spotify.

Varför är det din favoritapp?: “För att jag blir lycklig av musik.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag har timrat en bastu.”

Läs fler artiklar
LÄS MER