Projektledare från Sting börjar på Industrifonden: "Jättepeppad"

Breakit - Projektledare från Sting börjar på Industrifonden: "Jättepeppad"

Sara Mattsson, ny projektledare på Industrifonden. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Idag börjar Sara Mattsson som ny projektledare inom kommunikation på Industrifonden. Hon kommer närmast från inkubatorn Sting.

På inkubatorn Sting har Sara Mattsson arbetat som varumärkes- och communityansvarig sedan 2013. I den tjänsten jobbade hon med digital marknadsföring, pr, Sting:s varumärke och community-byggande mellan bolagen.

"Därtill har jag haft en central roll i att bygga upp acceleratorprogram Sting Accelerate som lanserades hösten 2013. Det har varit en fantastisk tid!”, berättar Sara Mattsson.

Varför väljer du att gå över till Industrifonden?
"
Det känns väldigt kul att jag har fått förtroendet att representera en av Nordens största och mest erfarna investerare. Industrifonden är en stabil och viktig spelare i ekosystemet, som investerar långsiktigt i fantastiska entreprenörsteam. Erbjudandet jag fick presenterat för mig lät så ruskigt roligt och spännande att det blev ett solklart ‘ja’!"

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Jag kommer att hålla i trådarna kring kommunikation och varumärke – operativt, strategiskt, internt och externt. Med andra ord en väldigt dynamisk roll. Jag tenderar att hålla örat mot marken samtidigt som jag har ett makroperspektiv, något jag tror är avgörande i rollen.”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Allt! Men det samlade svaret är att tillsammans med mina vassa kollegor och våra portföljbolag få fortsätta att utveckla Industrifondens spännande verksamhet, och också entreprenörernas bolag. Jag är jättepeppad!”

------------------------------------

Fakta Sara Mattsson:

Ålder: 28 år.

Familj: “Min sambo Eric, som arbetar med nationell samordning av life science för regeringen.”

Bor: Sundbyberg, Stockholm

Intressen: “Läsa, lyssna och prata - men också att åka skidor, löpträna (helst när solen tittar fram) och resa.”

Favoritapp: Tradera.

Varför är det din favoritapp?: “Den har ju allt!”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag fyller år på samma dag som min sambo Eric.”

Läs fler artiklar
LÄS MER