Patrik Wigton: "Det blev ett rejält hack och blodet sprutade"

G-lab 21 Jobtip 17 frågor
Patrik Wigton: "Det blev ett rejält hack och blodet sprutade"

Mångsysslaren Patrik Wigton. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Serieentreprenör, investerare, tidigare Harvard-student, göteborgare och fembarnspappa - Patrik Wigton kan sätta alla titlarna på sitt visitkort.

Den här veckan får du möta Patrik Wigton i vår intervjuserie 17-frågor. En man med många strängar på sin lyra.

1. Vad sysslar du med?
Jag är entreprenör och gillar att bygga bolag från ‘ax till limpa’ vilket innebär att jag idag jobbar aktivt med Jobtip, ett content marketing-bolag samt att jag tillsammans med några andra driver Tech-hubben G-Lab21 i Göteborg.”

2. Om du inte gjorde det du gör, vad skulle du göra då?
Svår fråga när man redan jobbar med det som man tycker är så extremt kul. Jag svarar att jag skulle vilja vara ‘Ski-Bum’ i Alperna eller jobba med att hjälpa de människor som kommer hit ifrån Syrien och andra länder och som både har driv, utbildning och erfarenhet. Jag skulle vilja hjälpa dem med att snabbt komma in i det svenska samhället så att de kan börja ‘leverera’ till den svenska modellen och skapa ökat värde för Sverige.”

3. Vilken uppfinning ser du mest fram emot?
En uppfinning som gör det möjligt att uppleva nuet och uppskatta alla de vardagliga sakerna som händer runt omkring, som man ofta missar när man konstant är uppkopplad och håller ett högt tempo. Denna uppfinning skulle ge möjligheten att både kunna ha ett högt tempo med många bollar i luften utan att missa alla de fantastiska vardagliga tingen som händer hela tiden. Det vore en fantastisk uppfinning.”

4. Vilket beteende tål du verkligen inte?
Överlägsenhet, rasism och människor som bara pratar om andra personer istället för att själva fokusera på att göra bra saker.”

5. Hur mår du just nu?
Väldigt bra och är full av energi.”

6. Vilken är din största bragd någonsin?
Det var en väldigt lätt fråga, min fru och mina fem fantastiska barn.”

7. Om du fick välja att leva som en annan person, vem skulle det vara?
Oj, då skulle jag nog just nu välja Stefan Löfven, men då skulle jag istället börja göra rätt saker igen för Sverige.”

8. Vilka är dina favoritinnovationer/uppfinningar?
Det måste utan tvekan vara Iphonen, som tyvärr också är helt beroendeframkallande. Man kan göra så extremt mycket med den, och det är nog bara början än tror jag.”

9. När är du som mest produktiv?
På morgonen mellan klockan 05.00-06.30, innan barnen har vaknat.”

10. Vilka fiktiva förebilder har du?
Jerry Maguire.”

11. Om du hade 10 miljoner kronor, vilket/vilka bolag skulle du investera i då?
När jag investerar så gör jag inte det bara utifrån maximal avkastning, utan för mig är det viktigare att jag tror på idén, kontexten och personen/personerna, för jag vill själv vara med och påverka samt göra en resa med dessa personer. Så det är lite annorlunda jämfört med en ‘vanlig’ investerare. Det innebär att jag skulle investera mer i Jobtip, content marketing-bolaget och Collectivio."

12. När gjorde du bort dig rejält senast, och hur?
Oj, det brukar jag göra nästan varje dag, men en rolig incident var senast förra helgen när jag polerade min båt. Istället för att hämta en stege, så ställde jag mig på tå för att sträcka mig så högt upp som möjligt med ena handen. Polermaskinen träffade något som stack ut på båten och med full kraft fick jag hela polermaskinen över näsan och kinden. Det blev ett rejält hack och blodet sprutade. Det var bara att åka till vårdcentralen och bli omplåstrad och tejpad. Så nu ser jag ut som om jag har åkt på en ‘uppercut’ :-).”

13. Vilken techkändis vill du absolut inte fira midsommar/jul med?
Vet faktiskt inte, jag brukar kunna funka ihop med dom flesta.”

14. Vilken pryl tar du alltid med dig på semester?
Högtalare, tennisracket och golfklubborna.”

15. Vad är utmärkande för folk du gillar att umgås med?
Sociala människor, entreprenörer, personer som gör viktiga saker för samhället och öppna vanliga människor som är intresserade av andra människor. Jag umgås inte med personer som umgås med andra bara för att det anses rätt och fint. De personerna är rätt ointressanta och det ger mig inte så mycket att umgås med den typen av människor.”

16. Vilken enskild egenskap skulle du helst haft?
Att prata ett till språk flytande förutom engelska och svenska. Gärna franska eller spanska.”

17. Hur skulle du helst dö?
Genom ålderdom.”

Läs fler artiklar
LÄS MER