DI: Fingerprint Cards köps upp av kinesisk spelare

Breakit - DI: Fingerprint Cards köps upp av kinesisk spelare

Breakit

Ny analys spår att ett uppköp är det mest troliga scenariot.

Redan i februari stack vi på Breakit ut hakan och påstod att den svenska techsuccén Fingerprint skulle slukas av någon utländsk jätte. Nu hänger också affärstidningen Dagens industris analytiker Jan Glevén på det spåret.

I en längre analys som publiceras i DI:s pappersupplaga för han ett resonemang som leder fram till slutsatsen att Fingerprint Cards kommer att köpas ut från börsen av en kinesisk aktör.

”Det troligaste borde nämligen vara att någon typ av strukturaffär sker. Bland kinesiska aktörer finns ett stort intresse och när den kinesiska marknaden för smarta telefoner mättas lär intresset för att växa utanför Kina tillta för aktörer som Oppo, Vivo, Xiaomi och Huawei”, menar Jan Glevén.

Han pekar också på att bolag som jobbar nära mobilindustrin tidigare varit sugna på att köpa sig till nya tekniska innovationer och där passar Fingerprit Cards teknik bra in.

I analysen plockas också exempel på andra strukturaffärer upp som exempel på att även Fingerprint Cards skulle kunna köpas upp. Bästa exemplet, enligt DI-skribenten, är amerikanska Omnivision som gör bildsensorer till smarta telefoner. Det bolaget köptes förra året av ett kinesiskt riskkapitalbolag för motsvarande 15 miljarder kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER