“Vi är alla känslomänniskor!”

Breakit - “Vi är alla känslomänniskor!”

Breakit

Hjärnforskaren Katarina Gospic filosoferar och spekulerar med Breakits krönikör Viggo Cavling i podden "I huvudet på en banbrytare".

Det har blivit dags för det 16:e avsnittet av podcasten “I huvudet på en banbrytare”. Den här gången har hjärnforskaren Katarina Gospic blivit utsedd till en av Näringslivets 150 Superkommunikatörer av tidningen Resumé. Hon berättar för Breakits krönikör Viggo Cavling om utdelningen på Fotografiska.

Katarina uppskattade inte när en av talarna pratade om ett ämne utan att luta sig mot den senaste forskningen. “Människan styrs enligt forskningen av sina känslor, vi är sällan rationella." Katarinas doktorsavhandlingar om vad som händer i hjärnan vid ekonomiska beslut styrker denna tes.

Viggos ämne är värme och Katarina förklarar att den ideala temperaturen för prestation kanske ligger runt 27 grader. Medan vi arbetar mer och bättre när det regnar och är grått ute. Avslutningsvis besvarar vi en lyssnarfråga om kärlek. Varför kan vi inte tänka klart när vi är förälskade? Katarina vet förstås varför.

Läs fler artiklar
LÄS MER