Drake håller Spotify på halster – fansen får gå till Apple Music

Spotify Apple Music
Drake håller Spotify på halster – fansen får gå till Apple Music

FOTO: TT

Breakit

Drakes platta ”Views” sätter rekord för Apple Music. Nu avslöjas att Spotifys kunder får vänta ännu längre på det exklusiva släppet.

Kanye West, Taylor Swift och Adele är några av världsstjärnorna som på ett eller annat sätt har ratat Spotify. Och problemen i relationen till gräddan av artisteliten fortsätter för svenska Spotify.

Hip hop-stjärnan Drake är den digitala musikvärldens motsvarighet till filmindustrins gamla blockbusters. Drake var enligt branschsajten Musicbusinessworldwide den allra största artisten på Spotify under 2015, med totalt 1,8 miljarder strömningar fördelade på 46 miljoner lyssnare. Kallduschen var därmed total när Drake gick till konkurrenten Apple Music med sitt nya album – som skulle finnas där exklusivt under lanseringsperioden.

Många hade förväntat sig att skivan skulle släppas i dag på Spotify.

Men Spotify, och tjänstens 30 miljoner betalande användare, får vänta ännu längre på Drakes nya album ”Views” som funnits på Apples plattform sedan 29 april.

Apple har enligt Musicbusinessworldwide nu avslöjat att ”Views” kommer till Spotify först nästa fredag (13 maj).

Drakes ”Views” har under sin första vecka på Apple Music slagit det tidigare rekordet för antalet strömningar på en vecka i USA, ett rekord som Beyonce och Justin Bieber har haft. På fem dagar skrapade ”Views” ihop 200 miljoner strömningar i USA.

Erik Wisterberg

Läs fler artiklar
LÄS MER