Patrik Wigton investerar 2 miljoner kronor i Collectivio

Collectivio
Patrik Wigton investerar 2 miljoner kronor i Collectivio

F.v: Patrik Wigton och Dusan Cvjetkovic. Foto: Pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

Patrik Wigton, som ligger bakom bland annat Jetshop och Jobtip, har investerat 2 miljoner kronor i göteborgsbolaget Collectivio.

Tanken bakom tjänsten är att samla privata konsumenter i ett kollektiv för att ge dem en bättre förhandlingsposition gentemot företag.

“I dagsläget fokuserar vi på bolån, försäkringar och el. Vi vill hjälpa personer att få bättre avtal enligt de kriterier de själva sätter som grupp och för bolagen blir det ett sätt att väldigt enkelt få många nya kunder”, säger Dusan Cvjetkovic, grundare av Collectivio.

Nu har bolaget fått in Patrik Wigton som ny styrelseordförande i bolaget. Han har tidigare varit med och startat Jetshop, Jobtip och coworkingsspacet G-lab21. Bolaget vill inte kommentera investeringssumman men enligt uppgifter till Breakit handlar det om 2 miljoner kronor. Patrik Wigton tar även posten som styrelseordförande i bolaget.

“Patrik har en oerhörd kompetens och viktiga kontakter som man behöver när man startar upp ett företag från grunden. Det innebär att får en kortare väg till bra beslut och behöver inte göra alla misstag som många begår”, säger Dusan Cvjetkovic.

Tjänsten ska vara gratis för privatpersoner, tanken är att bolagen som kollektivet förhandlar med istället betalar för att få en massa nya kunder.

Finns det inte en risk att ni väljer det dealen som ger er störst provision istället för den som är bäst för konsumenten?

“Vi blir en kostnadssparare för bolagen eftersom de slipper jaga in en massa kunder. Vi kommer köra en fast provision vid varje upphandling som vi är helt transparenta med. Vi kommer var väldigt tydliga med var pengarna går”, säger Dusan Cvjetkovic.

Läs fler artiklar
LÄS MER