Hon lämnar chefredaktörsjobbet – ska börja podda om startups

På nytt jobb
Hon lämnar chefredaktörsjobbet – ska börja podda om startups

Maddy Savage startar podd. Foto: Benoît Derrier

Sofia Honungsmåne

Reporter

Den före detta BBC-journalisten Maddy Savage lämnar sin tjänst som chefredaktör på The Local för att producera den nya engelskspråkiga podcasten ‘The Stockholmer’.

I podden kommer Maddy Savage att intervjua stockholmare inom startup-världen för att ta del av deras berättelser, drömmar och utmaningar.

Maddy Savage kom till Stockholm sommaren 2014 efter att ha blivit erbjuden jobbet som chefredaktör på The Local. Innan dess arbetade hon som tv- och radiojournalist på BBC i London i tio år.

“Jag har träffat många svenskar som är förvånade över att jag lämnade London för Stockholm, men vad de inte inser är att det internationella intresset för Sverige är stort. Dessutom ligger Stockholm i topp när det gäller företagande. Det händer otroligt mycket spännande på startup-scenen här”, säger Maddy Savage.

Maddy Savage hänvisar till färsk statistik som visar att var tredje företagare som söker rådgivning hos Nyföretagarcentrum är under 30 år, jämfört med var fjärde för fem år sedan. Sverige toppar också Incs lista över länder med snabbast växande företag i Europa.

“Sverige är helt klart min nisch numera och det här känns som rätt steg då det finns så få internationella poddar på den svenska marknaden. Tiden på The Local har varit intensiv och lärorik men jag ser fram emot att återgå till ljudets värld och därigenom lyfta berättelser och människor i min nya hemstad”, berättar Maddy Savage.

Även om podden ‘The Stockholmer’ fokuserar på människor i Stockholm så hoppas den brittiska journalisten på lyssnare från hela världen.

“Idag ser vi hur vi kan ha mer gemensamt med någon på andra sidan jorden än med vår egen granne. De som lyssnar kommer förhoppningsvis identifiera sig som samma grupp människor; unga världsmedborgare med ett intresse för mode, design, mat, konst, teknik och startups”, avslutar Maddy Savage.

Läs fler artiklar
LÄS MER