"Den heliga graalen för mobila applikationer"

Breakit

På MWC-mässan i Barcelona visade Silicon Valley-baserade Cypress Semiconducto upp en ny touchsensor – framtagen med hjälp av norska partnern IDEX.

Barcelona. Silicon Valley-baserade Cypress Semiconductor visade vid MWC-mässan upp en touchsensor som är framtagen tillsammans med norska partnern IDEX. Lösningen som kallas TrueTouch Fingerprint Reader uppges erbjuda en flexibel design vilket innebär att tillverkarna kan anpassa storlek och form på en hemknapp med integrerad sensor.

Cypress, som är listat på Nasdaqbörsen, har samarbetat med IDEX sedan ett år tillbaka. Bolaget är leverantör av styrenheter till touchskärmar och är konkurrent till bland annat Synaptics och Atmel.

IDEX har samtidigt meddelat att de på mässan kommer visa upp en sensor integrerad direkt i glaset på mobiler. Sensorn kommer demonstreras för utvalda kunder.

"Att läsa genom glas är den heliga graalen för mobila applikationer. Utseendet och känslan av att ha sensorn som en integrerad del av mobilens täckglas är oöverträffad. Viktigast av allt är att den biometriska prestandan från vår in-glass sensor är vida överlägsen jämfört med avläsning under glaset", kommenterar IDEX vd Hemant Mardia.

Finwire

Läs fler artiklar
LÄS MER