The Foundership låter Stockholms startupgrundare umgås ostört

Breakit - The Foundership låter Stockholms startupgrundare umgås ostört

FOTO: #WOCINTECH CHAT

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Glöm fysiska event. I appen The Foundership ska techentreprenörer i Stockholm knyta kontakter och göra affärer - utan att någon annan stör.

Facebook, Twitter och Linkedin i all ära - men visst behöver vi startupgrundare ett alldeles eget socialt forum? Nu finns det (äntligen!) ett alternativ för egenföretagare som vill bygga tjockare väggar i den egna filterbubblan.

Tjänsten heter The Foundership. Bara grundare och vd:ar för startups i Stockholm får vara med.

Entreprenören Philip Lindblom, som tidigare grundat och sålt bland annat IT-företaget Virtual Consulting, ligger bakom satsningen.

“Jag har alltid saknat en plattform där man som grundare kan träffa andra grundare. Det har alltid varit fysiska event som gäller i branschen. Jag vet att jag inte är ensam när jag säger det: Jag gillar inte event", säger han.

Philip Lindblom säger att syftet med The Foundership är att göra huvudstadens techcommunity mer sammansvetsat.

Han säger sig ha en hel del idéer på framtida affärsmodeller, men att tjänsten "alltid kommer vara gratis" för grundare i Stockholm.

Enligt Philip Lindblom finns det runt 10.000 techbolag i Stockholm - vilket borde innebära att marknaden för att göra affärer mellan företagen i branschen är väldigt stor.

Men då krävs att bolagen hittar varandra.

“På senare år har techscenen i Stockholm verkligen blommat ut. Men jag har ingen koll på vem som gör vad. Min tanke är att Foundership så enkelt som möjligt ska ge en översikt på alla grundare i branschen", säger han.

I nuläget säger bolaget nej till ungefär hälften av alla ansökningar om medlemsskap som kommer in. Genom att sålla hårt på det viset ska The Foundership få stadens entreprenörer att välja bort Linkedin, till förmån för den mer exklusiva grundarklubben.

"Vi vill bygga ett nätverksvärde som är högre än det som är på Linkedin. Linkedin är för mig bara ett glorifierat visitkort online. Det är sjukt mycket säljare och headhunters som jagar dig där", säger Philip Lindblom.

Läs fler artiklar
LÄS MER