Klarna-Niklas tips: Skippa eventen - det viktiga händer på kontoret

Klarna-Niklas tips: Skippa eventen - det viktiga händer på kontoret

Niklas Adalberth. Foto: Johanna Ekström.

Jonas de Lange

Reporter

Klarna-grundaren Niklas Adalberth delar med sig av erfarenheter och tips från scen - och berättar att han nu ska ägna sig åt socialt entreprenörskap.

Niklas Adalberth är första talare ut på Startup Day i Stockholm på lördagen. Hans tips till entreprenörer? Skippa nätverkandet.

”Det finns vissa entreprenörer som jag märker inte gör annat än att gå på event. Vi tänkte i början att det var viktigast att nätverka, för det är det man hör, men i själva verket är det viktigare att gå till kontoret och faktiskt göra det man ska göra. Man kan inte bara bygga nätverk resten av sitt liv”, säger han.

För knappt ett år sedan slutade Niklas Adalberth som vice-vd på Klarna. Nu vill han ägna sin åt socialt entreprenörskap och välgörenhet, genom stiftelsen Norrsken foundation. 

”Jag vill använda mina erfarenheter och kunskaper att kombinera teknik med att göra gott. Det är till exempel ofta svårt för sociala entreprenörer att hitta kapital. Där kan jag hjälpa till, eftersom jag har haft turen att tjäna lite pengar genom Klarna”, säger han.

Men vad det handlar om mer konkret vill han dock inte avslöja.

”Jag kan inte berätta något just nu men vi hoppas att kunna presentera ny stor grej om några månader”, säger han.

Uppdatering: Läs allt om Niklas Adalberths nya satsning här 

Läs fler artiklar
LÄS MER