Pewdiepie på prestigefylld lista - hyllas av South Park-skaparen

Breakit - Pewdiepie på prestigefylld lista - hyllas av South Park-skaparen

Sofia Honungsmåne

Reporter

Enligt magasinet Time Magazine är Pewdipie, eller Felix Kjellberg som har egentligen heter, nu en av de 100 mest inflytelserika personerna i världen.

Pewdiepie är den enda svensken som lyckats slå sig in på Times prestigefyllda 100-lista. Han delar äran med bland annat Facebook-grundare Mark Zuckerberg, artisten Adele, påven Franciskus och USAs president Barack Obama.

Felix Kjellberg bedöms, enligt Time, vara en av årets pionjärer. Han är mest känd för sin Youtubekanal där han på ett humoristisk sätt kommenterar de datorspel som han spelar. Hans kanal har drygt 43 miljoner prenumeranter, vilket gör honom till världens största youtuber. 

Han har också sommarpratat i radio och varit med i Guinness rekordbok efter att ha fått rekordet för flest prenumeranter på Youtube någonsin.

En av de som verkligen verkar gilla Pewdiepie är Trey Parker, en av skaparna till serien South Park. Han har tidigare valt att ha med Pewdiepie i två avsnitt av den populära serie. Trey Parker erkänner att han, liksom många andra, inte fattade vad han tittade på första gången han såg ett Pewdiepie-klipp.

“Men sen hände något. Ju mer jag såg, desto mer förstod jag varför Felix Kjellberg med sina 43 miljoner prenumeranter är bland de största på Youtube. Han är charmig, rolig och vet hur han ska framställa sig själv. Han har förvandlat det passiva datorspelandet till aktiv och njutbar underhållning”, säger Trey Parker, och fortsätter:

“Jag förstår att det verkar märkligt, speciellt för oss som är lite äldre, att så många väljer att titta på när någon annan spelar videospel. Själv väljer jag att se det som en ny konstform och jag tycker inte att någon ska underskatta den konstformens mäktigaste person."

Time Magazine publicerar varje år en lista över de mest inflytelserika personerna i världen. Magasinet grundades år 1923 och ägs idag av Time Warner.

Läs fler artiklar
LÄS MER