Spotify i exklusivt samarbete med tungviktaren Billboard

Breakit - Spotify i exklusivt samarbete med tungviktaren Billboard

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Magasinet Billboard, som internationellt kanske främst är känt för sina prestigefyllda topplistor, har teamat upp med den svenska musiktjänsten Spotify.

Billboard skriver på sin sajt att Spotify framöver kommer vara deras exklusiva musikstreaming-partner för deras mer än 75 olika Billboard-topplistor.

Rent konkret innebär det att användarna och läsarna som spanar in listorna kommer att kunna klicka på låtarna och lyssna på dem via Spotify. 

Sajten meddelar även att de släpper tre nya Billboard-topplistor som baseras på Spotifys data, bland annat topplistan ”Viral 50”

”I egenskap av världens största streaming-tjänst känns det spännande att inleda ett samarbete med ett så inflytelserikt musikvarumärke som Billboard, för att utveckla deras topplistor”, säger Spotifys innehållschef Stefan Blom till sajten.

I utbyte kommer Billboard bland annat att få möjlighet att promota sina artiklar i samband med Spotifys spellista ”New Music Friday”.

Att Spotify landar det här samarbetet är utan tvekan en framgång för den svenska musiktjänsten. Billboards lista Hot 100 är exempelvis musikindustrins största topplista när det kommer till singlar i USA. Listan har funnits sedan 1955 och uppdateras varje torsdag, baserat på försäljningssiffror, strömningar och radiospelningar.

En tungviktare och nyckelspelare i musikindustrin, med andra ord. 

Läs fler artiklar
LÄS MER