Izettle-chefen: Motarbetades med rena dagismetoder av bankerna

Izettle
Izettle-chefen: Motarbetades med rena dagismetoder av bankerna

Jacob de Geer. Foto: Pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

I en intervju med Svenska Dagbladet berättar Izettle-grundaren Jacob de Geer om kampen mot bankerna.

Bolagets kortterminaler som kan kopplas till en telefon eller surfplatta har blivit en stor succé bland småföretagare. På 6 år har Jacob De Geer tagit Izettle från inget alls till en omsättning på 200 miljoner kronor 2014.

Nu berättar han för Svenska dagbladet att vägen dit inte var lätt. Ett av de största problemen var enligt honom själv de svenska storbankerna.

“Vi har varit motarbetade från start av stora internationella banker. Det har handlat om dagisliknande pr-insatser för att underminera vår trovärdighet till negativ lobbying i branschen”, säger han till Svd.

Trots utmaningarna var Izettle Sveriges snabbast växande bolag förra året. Bolaget tog även in över en halv miljard kronor i riskkapital. I intervjun med Svd berättar Jacob de Geer att bolaget nu hanterar betalningar för miljardbelopp varje månad. Exakt hur mycket det egna bolaget omsätter är dock oklart.

Värt att nämna är också att vissa banker verkar ha en bättre relation med Izettle än andra. Till exempel har bolaget både SEB och Santander bank som delägare. Man kan undra hur samtalen mellan Jacob de Geer och ägarna går efter sågningen i Svd.

Läs fler artiklar
LÄS MER