Star Stable börjar galoppera - söker fler springare till flocken

Star StableRekrytering

Bilder ur spelet.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Ledningen för Star Stable går på talangjakt inför en ny expansion. 15 personer ska rekryteras till bolaget bakom det populära hästspelet.

Teamet som består av 60 personer har precis flyttat in i startuphubben Epicenters nya och större lokaler på Malmskillnadsgatan i Stockholm. I skrivande stund söker bolaget 15 nya spelutvecklare och annan personal.

“Vi har så många planer. Spelet växer jättefint världen över och vi har ett otroligt engagerat community med många idéer och tankar som vi vill ta tag i. Vad det handlar om mer specifikt får jag återkomma med", säger Fredric Gunnarson, vd för Star Stable.

2015 slutade omsättningen på 91 miljoner kronor vilket var en ökning med 70 procent jämfört med 2014. Bolaget vände även till vinst och gjorde ett resultat på drygt 4,5 miljoner kronor jämfört med 345.000 kronor i förlust året innan.

“December blev en stark månad för oss och det som bidrog till att knuffa upp oss till den nivån”, säger Fredric Gunnarson.

65 procent av de anställda på Stockholmskontoret är i dag kvinnor och personalstyrkan representerar 19 olika nationaliteter.

Förra veckan gjorde Spotify-grundarna ett uppmärksammat utspel om beskattning av personaloptioner och bristen på bostäder. Det är problem som Fredric Gunnarson hittills inte har besvärats alltför mycket av.

“Nej, inte i den storlek vi är just nu, är man i Spotifys storlek har man större problem. Men visst har det hänt att vi har tappat folk som vi velat anställa men som inte fått ihop det med arbetstillstånd eller boende”, säger han.

I Star Stable händer allt på den fiktiva ön Jorvik. Spelarna upplever ett äventyr, träffar nya kompisar i stallet, tävlar och chattar med andra i ridklubben. Den snabbast växande marknaden är USA. Det senaste året har det också tagit bra fart i Östeuropa, som Ungern, Polen och Tjeckien.

“Spelet bygger på en gedigen historia, med lika mycket text som Harry Potter-böckerna. Därför är lokalt språk viktigt. Vi översatte nyligen spelet till fler språk, det bidrar mycket till tillväxten i Europa", säger Fredric Gunnarson.

Det faktum att spelet är uppbyggt som en saga gör att det går att anta att karaktärerna kan dyka upp även i andra format framöver.

Läs mer